#RO2019EU. George Ciamba: Președinția României la Consiliul UE a închis cele mai importante 11 dosare sectoriale

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, la Bruxelles, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale de marți, că România a închis, pe durata mandatului la Consiliul UE, 11 dosare sectoriale, "cele mai importante", menționând că acestea "nu puteau să aștepte".

21 Mai 2019, 16:37 (actualizat 21 Mai 2019, 16:40) Știrile TVR |
George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene / FOTO: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Avem abordări parțiale cu Parlamentul European pe 11 abordări sectoriale. Cred că ăsta e un lucru foarte important. Mai sunt destul de multe de închis. Aceste 11 au fost cele mai importante, pentru că erau lucrurile care chiar nu puteau să aștepte. Cred că este o contribuție foarte importantă", a spus George Ciamba.

Ulterior, el a transmis pe Twitter că în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, miniștrii europeni au avut ultima dezbatere tematică pe modul de aplicare în viitorul buget UE al unui instrument dedicat politicii externe ale Uniunii Europene.

"Viitorul buget UE s-a aflat și astăzi (marți-n.red.) pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale, avansarea negocierilor fiind o prioritate a #RO2019EU. Discuțiile s-au concentrat pe ultima dezbatere tematică, dimensiunea externă a bugetului", a scris George Ciamba, marți, pe Twitter.

Anterior reuniunii, ministrul delegat al Afacerilor Europene a declarat că în iunie va avea loc o discuție "mai aplicată" pe Cadrul Financiar Multianual, negocieri care vor continua în timpul următoarei președinții rotative la Consiliul UE, a Finlandei.

"Astăzi (marți-n.red.) vom avea ultima dezbatere tematică care privește modul cum vom avea în viitorul buget un instrument dedicat politicii externe sau relațiilor externe ale UE. Cred că și acesta e un subiect important. Urmează ca în iunie să avem o discuție mult mai aplicată pe Cadrul Financiar Multianual și atunci va fi important să vedem dacă putem veni cu negobox care să poată să fie baza unei decizii ulterioare în timpul președinției finlandeze", a afirmat George Ciamba la Bruxelles.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 31°C
IASI 24°C 30°C
CLUJ 27°C 26°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 31°C 29°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI