#RO2019EU. George Ciamba: Președinția României la Consiliul UE a închis cele mai importante 11 dosare sectoriale

George Ciamba ministrul delegat pentru Afaceri Europene
George Ciamba ministrul delegat pentru Afaceri Europene
21 mai 2019, 16:37

„Avem abordări parțiale cu Parlamentul European pe 11 abordări sectoriale. Cred că ăsta e un lucru foarte important. Mai sunt destul de multe de închis. Aceste 11 au fost cele mai importante, pentru că erau lucrurile care chiar nu puteau să aștepte. Cred că este o contribuție foarte importantă”, a spus George Ciamba.

Ulterior, el a transmis pe Twitter că în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, miniștrii europeni au avut ultima dezbatere tematică pe modul de aplicare în viitorul buget UE al unui instrument dedicat politicii externe ale Uniunii Europene.

„Viitorul buget UE s-a aflat și astăzi (marți-n.red.) pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale, avansarea negocierilor fiind o prioritate a #RO2019EU. Discuțiile s-au concentrat pe ultima dezbatere tematică, dimensiunea externă a bugetului”, a scris George Ciamba, marți, pe Twitter.

Anterior reuniunii, ministrul delegat al Afacerilor Europene a declarat că în iunie va avea loc o discuție „mai aplicată” pe Cadrul Financiar Multianual, negocieri care vor continua în timpul următoarei președinții rotative la Consiliul UE, a Finlandei.

„Astăzi (marți-n.red.) vom avea ultima dezbatere tematică care privește modul cum vom avea în viitorul buget un instrument dedicat politicii externe sau relațiilor externe ale UE. Cred că și acesta e un subiect important. Urmează ca în iunie să avem o discuție mult mai aplicată pe Cadrul Financiar Multianual și atunci va fi important să vedem dacă putem veni cu negobox care să poată să fie baza unei decizii ulterioare în timpul președinției finlandeze”, a afirmat George Ciamba la Bruxelles.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite