Ro-Alert | Cod roșu de vânt în Suceava, Prahova, Argeș, Dâmbovița, în zona montană înaltă. Vor fi rafale de peste 150 km/k, spun meteorologii

Cod roșu de vânt
Cod roșu de vânt
14 ianuarie 2022, 21:43

Avertizarea este valabilă până la ora 23.00, potrivit ISU Prahova. A fost emis mesaj RO-ALERT pentru Azuga, Sinaia, Buşteni şi Valea Doftanei.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor pe raza cărora se înregistrează altitudini de peste 1.800 de metri au fost anunţate.

Sub cod roșu de vânt sunt și județele Argeș și Dâmbovița. În zona montană, la peste 1800 de metri, vântul va spulbera zăpada, iar vizibilitatea va scădea.

Și zona de munte a județului Suceava este vizată de un cod roșu de vânt, până la ora 23.00.

Vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145…150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilitații.

Este vânt puternic și în Botoșani, județ care se află sub cod portocaliu, până la ora 2.00. Vântul va atinge la rafală peste 90…100 km/h.

Iar în județele Constanța, Harghita, Buzău, Argeș, Olt, Dolj, Mehedinți este cod galben de vânt: rafalele vor fi de peste 55…65 km/h.

În Maramureş, zona joasă și depresionară, Cluj zona joasă, Sălaj, zona joasă, Satu Mare, zona joasă, Bistriţa-Năsăud, zona joasă, este cod galben de burniţă care va favoriza trecător depunere de polei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă