Roșiile românești sunt bune de cules. Agricultorii spun că au trecut cu bine peste gerul din aprilie

3 mai 2018, 18:47

Vasile Golgojan seamănă primul roșiile extratimpurii și tot primul iese cu ele la piață. Așa se întâmplă de 40 de ani. Nici gerul din această primăvară nu i-a dat peste cap planurile.

Plantele arată bine și se aşteaptă la o producție pe măsură. Ca să nu piardă stând cu roșiile la piață, preferă să le vândă angro, chiar dacă prețul este mult mai mic. În Izbiceni nu există gospodărie fără solarii, cele mai multe cu roșii.

Și la Buzău, prima recoltă de roșii așteaptă să fie culeasă. Mircea Tatu cultivă în solarii un hibrid din Olanda care dă cinci rânduri de roșii pe un singur vrej.

Fermierul susţine că roșiile lui au gustul și mirosul celor din grădina bunicii.

Specialiștii în legumicultură ne învață cum putem afla singuri dacă roșiile sunt tratate chimic pentru creștere sau coacere.

Cercetătorii susţin că roșiile de solar apar în mod normal pe piață în a doua jumătate a lui mai, iar cele de câmp – abia la sfârșitul lui iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite