Roșiile oltenești, în piețele din marile orașe din țară. Prețurile nu sunt mici, dar producătorii dau asigurări că gustul lor merită toţi banii

7 aprilie 2023, 18:42

Aproximativ două tone de roșii au ajuns deja în piețele din Capitală din solariile lui Papa Milian din Tia Mare, judeţul Olt. A început munca în sere acum 5 luni și spune că i-au crescut cheltuielile cu producerea tomatelor.

În următoarea perioadă, zeci de legumicultori din Olt vor începe recoltatul la roșiile produse în Programul Tomata. Așa că de Paști vor fi roșii oltenești în mai toate piețele din marile orașe ale țării.

”O să fie mulți pentru că au avut sisteme de încălzire performante, s-au străduit să prindă un preț bun, să sperăm că va fi accesibil pentru cumpărători” a spus Mihaela Mareș, director adjunct DAJ Olt.

Cumpărătorii nu sunt prea încântați de prețuri. La Alba Iulia, roșiile românești au apărut de câteva zile și se vând cu 50 – 55 de lei per kg.

Fermierii trebuie să valorifice cantitatea minimă impusă prin program până la finele lunii iunie și să depună dovezile până la mijlocul lunii iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite