RMN pentru depistarea cancerului de sân, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

16 februarie 2021, 11:00

Tratează pacienți infectați cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei, însă grija pentru alte patologii nu s-a diminuat în tot acest timp. În urmă cu câteva luni, medicii spitalului Victor Babeș din Timișoara anunțau posibilitatea realizării unor investigații imagistice de tip RMN la copii prin folosirea unui soft dedicat.

Iată că acum se face un nou pas în dezvoltarea unui centru imagistic ultramodern care va deveni parte componentă a unui viitor centru de performanță în diagnostic oncologic.

Spre deosebire de o mamografie în care întreg sânul este pus pe o singură imagine, investigația cu ajutorul aparatului de rezonanță magnetică nucleară oferă prin scanarea sânului o imagine de ansamblu mai complexă asupra patologiei și a posibilelor leziuni. Cele două investigații sunt însă complementare.

Procedura durează între 25 si 40 de minute, iar rezultatul acestei testări, corelat cu o mamografie, duce la depistarea cu o acuratețe de peste 95 la sută a cancerului de sân.

Dacă nu sunt depistate la timp, neoplaziile de sân duc la posibilitatea apariției unor metastaze pulmonare. Dacă este descoperit în stadiu incipient însă, cancerul la sân poate fi tratat și vindecat înainte de a se răspândi la alte organe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite