Ritmul construcţiilor a scăzut din cauza creşterii preţurilor materialelor

17 noiembrie 2021, 20:54

Ion Bolozan trăieşte în Bucureşti. Anul trecut a cumpărat un apartament cu două camere pentru fiul său care va împlini 18 ani. Spune că a avut noroc. Lucrarea a fost gata la timp, iar preţul de achiziţie a fost încă unul bun, în comparaţie cu tarifele actuale.

Preţurile locuinţelor noi sunt mai mari decât erau toamna trecută, conform datelor dezvoltatorilor imobiliari. Iar volumul lucrărilor de construcţii a scăzut brusc cu peste 14 procente faţă de septembrie 2020, arată cele mai recente statistici oficiale. Este cea mai mare scădere de la începutul anului.

Companiile pun scăderea volumului de lucrări mai ales pe seama apariţiei unui nou val de scumpire a materialelor de construcţii, chiar la începutul toamnei. În prima parte a anului, preţurile au crescut în medie cu 30-40%.

Constructorii mai reclamă că se confruntă cu scumpirea terenurilor dar şi cu probleme legate de eliberarea autorizaţiilor necesare pentru începerea unor noi lucrări.

Specialiştii avertizează că o scădere a volumului de lucrări de construcţii poate avea un efect în lanţ în economie, mai ales asupra producătorilor de materiale şi echipamente.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Să fii proprietar de locuință, un lux tot mai greu de permis în România

Castelul de apă din centrul Slatinei a fost demolat. Imagini spectaculoase