Riscă să dea nas în nas cu ursul. Mai mulți turiști, mai multe resturi menajere în stațiunile montane. Jandarmii sunt chemați să intervină de câteva ori pe zi

2 iulie 2022, 17:48

Locuitorii din Predeal s-au obișnuit cu urșii, pentru că de ani de zile aceștia vin pe străzi și în gospodării în căutare de mâncare.

Primăria a instalat containere speciale pentru gunoaiele menajere, pentru ca acestea să nu poată fi scoase, însă urșii totuși vin și încearcă să găsească de mâncare.

De cum începe să se însereze, ca după un program fix, animalele își fac apariția pe străzile Predealului. Uneori, chiar și ziua. Tocmai de aceea, peste tot în stațiune sunt mesaje de avertisment.

La fiecare sesizare, jandarmii brașoveni vin și alungă urșii.

Sunt cam 5-6 apeluri pe zi de acest fel. Alertele sunt pentru zonele Săcele, Braşov, Predeal, Zărneşti, Râşnov.

Ministrul Mediului a declarat la TVR Info că există legislația care permite intervenția imediată în cazul în care se constată prezența urșilor în zonele locuite, sau dacă aceștia atacă stâne ori culturi agricole.

În mesajele RO-ALERT, oamenii sunt sfătuiţi să evite zona, să rămână în locuinţe, să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să se fotografieze cu acesta ori să îl hrănească.

Zona cuprinsă între Brașov, Predeal și Azuga are cea mai mare densitate de urși din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite