Risc maxim pentru șoferii care traversează podul ce leagă orașul Galați de Tecuci, pe DN25. Nimeni nu ține cont de restricțiile de tonaj

10 aprilie 2023, 18:30

Podul construit în urmă cu 43 de ani este situat pe DN 25, care face legătură între Galați și Tecuci. Zilnic, pe aici trec mii de mașini, inclusiv TIR-uri. Nimeni nu ține cont de restricțiile de tonaj, deși o expertiză tehnică din 2021 arată că structura este într-o stare critică.

Specialiștii au recomandat atunci oprirea accesului pentru camioanele de peste 30 de tone. Teoretic nici măcar camioanele mai mari de 7,5 tone nu ar trebui să mai circule pe aici, pentru că nu s-au făcut lucrări de reparație vitale. De la 1 martie pe pod ar fi trebuit să circule doar mașinile mici. Dar realitatea este alta.

Semnele rutiere amplasate la pod îi obligă pe șoferii de TIR să facă un ocol de 60 de km. Dar cei mai mulți ignoră restricția. Polițiștii susțin că au dat circa 30 de amenzi în valoare de peste 20.000 de lei.

Agent șef principal Ciprian Stoica, purtător de cuvânt IPJ Galați: În situația de față, polițiștii rutieri din cadrul inspectoratului județean de poliție Galați monitorizează respectarea restricțiilor impuse pe acea porțiune de drum și aplică sancțiuni contravenționale celor care o încalcă.

Din cauza birocrației, lucrările de reabilitare ar începe în cel mai bun caz la anul.

inginer Mirela Copariu, compartiment comunicare DRDP Buzău: Licitația de reabilitare e în stadiul final, luna această desemnăm câștigătorul, iar în mai semnăm contractul. În 2024 lansăm licitația pt execuția lucrărilor.

Până când podul va fi consolidat, șoferilor care tranzitează zona nu le rămâne decât să spere că structura va mai rezista. Măcar până la anul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite