Ridicarea maşinilor, din Capitală, contestată. Avocatul Poporului susţine că poliţiştii locali nu au acest drept

25 august 2019, 10:55

Avocatul Poporului cere prefectului Capitalei să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului General care permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe bulevardele din București.

„În lumina ultimelor reglementări legale din România, polițiștii locali nu au astfel de atribuțîi. Unii oameni vor contesta în Justiţie, iar vom avea poate hotărâri contradictorii”, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber.

Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, spune despre instituția Avocatul Poporului că „tinde să devină avocatul nesimțirii!” care şicanează și ceartă Primăria pentru că îi „deranjează pe prost crescuţii care blochează cu mașinile spitale, școli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilități, instituții, linii de tramvai și stații de autobuz”.

Măsura urmează să fie pusă în practică de luni, 26 august. Tarifele și procedura au fost deja stabilite. De exemplu, pentru o mașină de maximum 5 tone, care stă o zi în spațiul de depozitare, proprietarul va avea de achitat 500 de lei.

„Noi nu ne vom transformă în hingherii de mașini ai muncipiului București. Noi vom acționa în zonele în care va fi afectat transportul în comun, în zonele unde este afectată fluență traficului, pe marile bulevarde”, spune şeful Poliţiei Locale Bucureşti, Daniel Răşică.

Într-un răspuns remis Știrilor TVR, în legătură cu acțiunea Avocatului Poporului, Poliția Locală a Muncipiului București ne-a transmis că „respectă legea 155 din 2010, unde se stipulează expres că polițiști locali au dreptul de a dispune ridicare mașinilor parcate neregulamentar”.

Numai anul trecut, în Capitală, poliţiştii locali au primit 24.000 de sesizări din partea cetățenilor care reclamau parcările neregulamentare.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite