Rezultatele secvențierii în cazul celor doi români testați pozitiv la întoarcerea din Africa de Sud ar putea fi gata cel mai devreme duminică seară

3 decembrie 2021, 12:10

Probele care au ridicat suspiciuni  specialiștilor au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală pe data de 1 decembrie, o zi mai târziu specialiștii au început prelucrarea acestor probe însă procesul de secvențiere este unul de durată, care poate fi gata undeva între trei și cinci zile așadar duminică seară sau mai degrabă în cursul zilei de luni am putea avea aceste rezultate.

Dacă testele vor fi negative și pacienții respectiv nu sunt infectați cu tulpina Omicron, atunci autoritățile din România pot răsuflă ușurate că nu avem nici un caz de infectare cu această tulpină, dacă vor fi pozitive atunci este posibil să fie nevoie de măsuri suplimentare.

Cert este că persoanele ale căror probe se prelucrează în acest moment sunt în stare bună, ele erau oricum vaccinate dar sunt sub monitorizarea autorităților. Persoanele fac parte din grupul care a fost adus la începutul acestei săptămâni din Africa de Sud cu o aeronavă Tarom în cadrul unui zbor de repatriere. Cele doua persoane cu suspiciune înaltă sunt din județele Vaslui și Brașov.

Nu sunt încă însă singurele secvențieri pe care le fac autoritățile, alte trei probe au fost suspecte în cursul zilei de ieri. S-a întâmplat la Institutul Matei Balș din Capitală acolo unde specialiștii au făcut aceste trei secvențieri, în final însă s-a dovedit că pacienții respectiv erau infectați cu varianta Delta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia