Rezultatele repartizării la licee. Elevii cu medii între 8.50 și 9.50 au fost nevoiți să-și aleagă cu grijă opțiunile. Cele mai căutate, clasele cu profil real

14 iulie 2022, 09:12

Pe primul loc, și în acest an, este tot Colegiul „Sf. Sava” din București. Acolo s-a intrat cu 9.89 la matematică-informatică, bilingv engleză. Iar ultima medie la clasa de filologie a fost 9.66.

Elena Crocnan, directoarea Colegiului Național Sf. Sava, București: „Mediile sunt mai mari la toate cele trei tipuri de profiluri și specializări. În colegiul nostru este o atmosfera aparte. Sava este Sava. Dacă aș spune că este o atmosfera democratică, nu ar reprezenta tot. Aș spune că, aici, elevii pot întreba, în orice moment, în cursul lecției și să întrerupă profesorul fără nicio problema, cu întrebări care îi preocupă și nu sunt strict în programă”.

Topul liceelor continuă tot cu un colegiu din Capitală, „Gheorghe Lazăr”, unde ultima medie de admitere a fost 9.84, tot la matematică-informatică, iar la filologie, 9.63. A crescut media de admitere și la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, unde ultimul elev admis a avut media 9.68. Iar la „Caragiale” media de admitere a crescut până la 9.60.

La Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova cel mai greu s-a intrat la Științele Naturii. Acolo a fost cea mai mare medie de admitere: 9.83.

Medii mai mari față de anul trecut au fost și în Buzău. La Colegiul Național „B.P. Hasdeu” din Buzău, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,55 la matematicăinformatică, bilingv engleză. O admitere autonomă, așa cum se dorește prin nouă lege propusă de Ministerul Educației, ar fi o provocare pentru conducerea celui mai mare colegiu din județ.

Virginia Mîndruță Tănăsescu, directoarea Colegiului Național „B.P. Hasdeu”: „E o combinație; numai 90 la sută din locuri ar fi prin concursul autohton și 10 la sută disponibile pentru … nu știu cât de bună e combinația asta, dar, în ceea ce mă privește, nu aș avea nicio emoție să organizez o admitere”.

Peste 110.000 de elevi au fost repartizați la liceu în prima etapă. Aproape 7000 de elevi nu au prins niciun loc. 15 dintre ei au avut medii peste 9.

Ștefan Vlaston, director Asociația EDU CER: „Au optat pentru liceele la care s-a intrat cu ultima medie – 9,80, 9,70, 9,50 – că sunt şi astfel de licee sau şi-au supraapreciat media de intrare la liceu. Trebuia să completeze 250 de opţiuni şi probabil că nu au completat decât la liceele pe care le considerau ei foarte bune.  Greşeala e a lor şi a părinţilor şi a celor care i-au îndrumat, profesorii eventual, care nu i-au pus să facă 200 de opţiuni pe foaie.”

Ei vor participa la următoarea repartizare de la sfârșitul verii. Elevii care au fost deja repatizati mai au de făcut și înscrierea ce va avea loc în perioada 15-20 iulie. Atunci vor merge la liceele la care au intrat că să își depună dosarul.

Elevii care au susținut în această vară examenul de Evaluare Națională 2022 au aflat astăzi rezultatele repartizării la licee.

Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro rezultatele la prima etapă de repartizare computerizată la licee. Listele nu conțin numele elevilor, ci codurile personale ale acestora.

Aproape 7000 de elevi nu au fost repartizați.

Topul celor mai bune licee:

(w620) Top licee

(w620) Top licee

Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara.

În perioada 15 – 20 iulie 2022 are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite