Rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal au fost publicate pe admitere.edu.ro. Cele mai mari medii de admitere sunt la colegii din Craiova, București și Constanța

12 iulie 2019, 07:42

La Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova s-a intrat cu cele mai mari medii din țară. La specializarea Științele Naturii, ultima medie de intrare a fost 9,91.

Au fost mulți elevi care au luat 10 la Evaluarea Națională și care au intrat la acest liceu.

Tot cu medii foarte mari s-a intrat și la Colegiul „Sfântul Sava” din București. Este al doilea pe lista liceelor de top. La profilul Matematică – Informatică engleză, ultima medie de intrare a fost 9,89, iar la Științele Naturii 9,85.

Competiția a fost acerbă și s-a intrat cu medii peste 9.60 și la colegii din Constanța, Galați, Brăila, Iași, Sibiu, Suceava și Buzău.

Specializările cele mai râvnite au fost Matematică-Informatică și Științele Naturii.

Practic, toți elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională s-au înscris, fără excepție, la aceste două specializări.

Chiar și elevi care au avut media 2 la Evaluarea Națională au intrat la liceu. Este vorba în special de colegiile tehnice și de liceele de meserii.

Aproape 5 mii de elevi nu au putut fi repartizați la licee. Trei dintre aceștia au medii peste 9, iar alți 23 de elevi au luat peste media 8 la Evaluarea Națională.

De săptămâna viitoare, proaspeții liceeni își pot depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați.

Pe 23 iulie, Ministerul Educației va anunța și liceele în care au rămas locuri libere.

………………………….

73,2% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (106.999) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Un număr de 459 de absolvenţi de gimnaziu au luat media generală 10.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite