Revoluţia, generaţia următoare

Generaţia care are şi va avea mereu vârsta revoluţiei se simte îndreptăţită să pretindă mai mult de la societate, ca răspuns la sacrificiul celor care au murit în 89. E o generaţie pentru care cuvântul patriot se traduce şi prin dăruire, putere de muncă şi onestitate. Sunt valorile care-l guvernează pe tanarul cardiolog doljean, Eugen Tieranu. "România ar străluci", spune el, dacă fiecare om ar face lumină pe bucăţica lui de ţară.

26 Decembrie 2019, 21:31 (actualizat 27 Decembrie 2019, 13:15) |
Revoluția, generația următoare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

30 de ani de la căderea regimului comunist şi 30 de ani de libertate pentru România. Și la Craiova se comemorează în fiecare an eroii-martiri ai Revoluției. 19 tineri au pierit în acele zile cruciale pentru destinul țării noastre, iar alți 100 au fost răniți. Cum se simte acum sacrificiul celor morți și răniți în 1989 și ce crede generația celor născuți acum 30 de ani?

Eugen Tieranu este unul dintre cei mai apreciați medici cardiologi din Oltenia. Acum lucrează la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.  Este vârful generației sale, iar fiecare zi îi aduce multiple satisfacții profesionale.

La 30 de ani de la acele evenimente,  se păstrează încă memoria luptei pentru liberate. În cartierul Valea Roșie, urmele gloanțele se văd și acum pe blocuri, iar mărturie sacrificiului tinerilor de atunci stau crucile cu numele eroilor.

Fiecare oprire în fața monumentelor dedicate eroilor Revoluției din Craiova trezește emoții intense în sufletul lui Eugen Ţieranu. Patriotismul pentru el nu este o noțiune care și-a pierdut sensul și valoarea.  Apară viața în fiecare zi, iar marea lui satisfacție este fericirea unui om care a primit o nouă șansă. Nu a luat niciodată în calcul varianta plecării din țară.

Piața "Mihai Viteazu" din Craiova a fost punctul de unde s-a dat tonul schimbării. Mii de oameni s-au strâns atunci în față comitetului de partid care a fost în primele momente înconjurat de taburile armatei. Revoluþionarii au intrat în sediu, au format, dupã mai multe liste, un comitet de conducere. Dorința de libertate a anihilat atunci frică.

Acum Piața "Mihai Viteazu" este pregătită pentru sărbătorile de iarnă. Atmosfera este una caldă, se simte LIBERTATEA! Cât de bine am înțeles noi această liberate câștigată și cât de multe am făcut pentru România în acești 30 de ani?

Oamenii că Eugen Ţieranu sunt pregătiți pentru orice sacrificu, pentru că România să se dezvolte. Medicul Ţieranu accentuează și el ceea ce știm cu toții și care nu ar trebui să fie doar simple lozinci.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 18°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 16°C 13°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI