"Revoluția fiscală", întâmpinată în stradă de angajații nemulțumiți. Proteste în Piața Victoriei

În timp ce guvernanții adoptau "revoluția fiscală", în stradă, câteva sute de oameni protestau vehement, de teamă că vor primi salarii mai mici. Au participat inclusiv angajați ai corporațiilor care au afaceri în România. De altfel, nu doar patronatele contestă măsurile guvernului, ci și sindicatele, care amenință cu proteste, nemulțumite în primul rând de transferul contribuțiilor la angajat. Miercuri seară, în jur de 1.500 de persoane s-au strâns din nou în Piața Victoriei.

08 Noiembrie 2017, 18:54 (actualizat 08 Noiembrie 2017, 21:42) Știrile TVR |
Revoluția fiscală, respinsă pe linie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 21.00 Manifestanții au aruncat cu hârtie igienică în Piața Victoriei, peste portretele liderilor politici din coaliția de guvernare.

Protestatarii au scandat "Hoții!" și "V-am adus hârtie pentru pușcărie!".

Sulurile au fost aruncate în perimetrul în care se desfășura protestul. Ulterior, manifestanții au strâns hârtia de pe jos.

ACTUALIZARE Telejurnal 20.00 În jur de o mie de persoane sunt în fața Palatului Victoria.

Cu toții strigă "Demisia!".

VIDEO
Protest reluat la Guvern
ACTUALIZARE Telejurnal 19.00 Protestatarii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au dat din nou semnalul adunării în Piața Victoriei, miercuri seară.

La ora 19.00 erau peste 300 de manifestanți, potrivit reporterului Știrilor TVR, Vlad Ungar.

Este a doua rundă de proteste în București astăzi.

Sindicaliștii vor continua protestele atât în stradă, cât și la Avocatul poporului, pentru a-l determina să conteste actul normativ la Curtea Constituțională. Ei vor să atace ordonanța în instanță.

"Suntem în situația în care un guvern care se declară și a câștigat alegerilepentru salariați face o schimbare de impozitare supraîncărcând salariatul și transformându-l, dacă vreți, într-un sclav modern", a subliniat Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa.

Calculele făcute de experții fiscali arată că angajaţii vor pierde din ianuarie câteva sute de lei dacă patronii nu le cresc salariul brut.

Consultantul fiscal Adrian Bența arată că, la un salariu brut de 4.000 de lei, în acest moment salariul în mână este 2.806 lei. La același brut de 4.000 de lei, de la 1 ianuarie salariul va scădea cu circa 400 de lei, adică aproximativ 16%.

Și patronatele contestă modificările fiscale.

"Nu ai voie să te joci cu economia, să dai senzația de la guvern că e un fel de panică pentru că ai scăzut impozit, ai mărit salariile și acum nu ai de unde să pui banii la loc, fără să stimulezi prin investiții economia", a subliniat, la rândul său, Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România.

Și reprezentanții fondurilor de pensii administrate privat atrag atenția că reducerea procentului de plata de la 5,1 la 3,75% pentru pilonul II va avea ca efect pensii mai mici cu cel puțin 20%.

Liberalii au anunțat că vor să răstoarne guvernul în Parlament.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI