Revolta sezonierilor români care au protestat la Bonn duce la schimbări în Germania

20 mai 2020, 20:09

Românii angajaţi să culeagă sparanghel la o fermă de lângă Bonn aflată în insolvenţă s-au revoltat că nu şi-au primit banii promişi şi că sunt nevoiţi să lucreze în condiţii grele. Se plâng şi de spaţiile de cazare puse la dispoziţie de fermierul german.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers la lucrătorii de lângă Bonn, după discuţii avute cu oficiali germani. Le-a dat asigurări că multe dintre probleme se vor rezolva imediat. Fermierul le-a plătit deja o parte din bani. Ministrul a primit asigurări de la omologul său german că vor fi luate măsuri dure pentru protecţia lucrătorilor români din toate sectoarele.

Schimbările vin după proteste ale muncitorilor români. Aceştia sunt susţinuţi de un important sindicat german din agricultură, care declară că sezonierii români sunt prost plătiți, prost tratați de angajator și au fost chemați să lucreze pentru că nimeni din Germania nu este dispus să meargă la muncile câmpului.

Ministrul Muncii din Germania i-a promis Violetei Alexandru că va veni la toamnă în România.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, aflată în vizită de lucru în Germania, a avut miercuri o serie de discuții cu reprezentanții Consulatului României la Bonn, cu cei ai Ministerului Sănătății și Muncii din landul vestic Renania de Nord-Westfalia, cu un membru al Asociatiei fermierilor, precum și cu administratorul judiciar al fermei din Bornheim, în vederea găsirii unei soluții pentru lucrătorii români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite