Revolta operatorilor de drone din Paris. Filmatul deasupra capitalei Franței cu aceste dispozitive este interzis

Operatorii de drone nu mai au voie să fotografieze sau să filmeze Parisul. Se lovesc de un refuz sistematic ori de câte ori cer câte o aprobare de la Prefectură. Se considera nedreptățiți și se plâng că de la începutul anului sunt privați de dreptul la muncă.

07 Iunie 2021, 21:21 (actualizat 07 Iunie 2021, 21:23) Știrile TVR |

30 de operatori de drone au cerut într-o scrisoare adresată prefectului de poliție din Paris să le permită să muncească, să poată face fotografii aeriene și să filmeze principalele locuri emblematice ale Parisului.

Xavier Dupuy, operator de drone: "5 refuzuri pentru 5 operaţiuni, în jur de 15.000 euro pierderi".

Marc Didier, operator de drone: "În acest moment, Parisul este singurul oraş din lume în care nu putem filma. Iar Parisul este un oraş important la nivel global, prin patrimoniul său, prin istoria sa, cultura sa".

Legea securității globale, intens criticată, conține un articol care reglementează situațiile în care este permisă folosirea imaginilor filmate cu ajutorul dronelor de către forțele de ordine.

Consiliul Constituțional a precizat care sunt cazurile în care aceste imagini sunt permise, tocmai pentru a se evita orice fel de abuzuri sau situații în care drepturile omului nu se respectă.

Prefectura din Paris nu a comentat situația operatorilor de drone.

Emmanuel Vire, şeful unui sindicat al jurnaliştilor: "Acesta este doar un act de răzbunare din partea prefectului Lallement, care nu acceptă să fie contrazis de Consiliul de Stat, apoi blocat de Consiliul Constituţional".

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a precizat că în următoarele săptămâni va cere premierului Jean Castex o revizuire a textului de lege.

Operatorii de drone din domeniul cinematografiei, publicității sau care produc documentare speră ca situația lor să fie rezolvată cât mai repede.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI