Revolta operatorilor de drone din Paris. Filmatul deasupra capitalei Franței cu aceste dispozitive este interzis

7 iunie 2021, 21:21

30 de operatori de drone au cerut într-o scrisoare adresată prefectului de poliție din Paris să le permită să muncească, să poată face fotografii aeriene și să filmeze principalele locuri emblematice ale Parisului.

Xavier Dupuy, operator de drone:5 refuzuri pentru 5 operaţiuni, în jur de 15.000 euro pierderi„.

Marc Didier, operator de drone:În acest moment, Parisul este singurul oraş din lume în care nu putem filma. Iar Parisul este un oraş important la nivel global, prin patrimoniul său, prin istoria sa, cultura sa„.

Legea securității globale, intens criticată, conține un articol care reglementează situațiile în care este permisă folosirea imaginilor filmate cu ajutorul dronelor de către forțele de ordine.

Consiliul Constituțional a precizat care sunt cazurile în care aceste imagini sunt permise, tocmai pentru a se evita orice fel de abuzuri sau situații în care drepturile omului nu se respectă.

Prefectura din Paris nu a comentat situația operatorilor de drone.

Emmanuel Vire, şeful unui sindicat al jurnaliştilor: Acesta este doar un act de răzbunare din partea prefectului Lallement, care nu acceptă să fie contrazis de Consiliul de Stat, apoi blocat de Consiliul Constituţional„.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a precizat că în următoarele săptămâni va cere premierului Jean Castex o revizuire a textului de lege.

Operatorii de drone din domeniul cinematografiei, publicității sau care produc documentare speră ca situația lor să fie rezolvată cât mai repede.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite