Revista presei internaționale. Criză de paracetamol în SUA . În Cipru se testeaza un medicament pentru tratarea Covid 19

Germania își protejează companiile pentru a nu fi preluate de firme din străinătate, mai ales din China. Iar în Marea Britanie, premierul Boris Johnson răspunde la tratament. Cum arată Lumea azi ne spune colega noastră Ioana Dumitrescu, în revista presei internaționale.

08 Aprilie 2020, 20:47 |

„Luna roz nu lasă omenirea să doarmă” sau „Fenomenul astronomic rar anunță apocalipsa”. Cam așa sună titlurile de pe prima pagină a ziarelor din toată lumea, care semnalează că zi noapte satelitul natural al pământului a fost foarte aproape de Pământ în traiectoria sa de pe orbită.

Când luna este plină și se află în acest punct, fenomenul se numește superluna roz și face ca satelitul natural al Pământului să pară incredibil de mare.

Revenind pe pământ, Wall Street Journal atrage atenția că supraviețuitorii Covid revin cu greu la viața normală, în timp ce CBS anunță că a început criza de paracetamol în câteva state americane unde nu se găsește nici măcar online.

Presa online din Cipru explică ce este Aviganul, un medicament japonez folosit în tratamentul Covid 19. Va fi testat pe 20 de ciprioți. Este a două linie de tratament, care se prescrie când celelalte nu dau rezultate și doar pentru cazurile care au simptome moderate.

În Austria, de la sfârșitul acestei luni se vor face teste pentru anticorpi în masă. Epidemiologii vor să determine astfel câte persoane au avut coronavirus.

Presa online cehă susține că dacă nu vrei să omori economia, odată cu virusul trebuie să sprijini gospodăriile și persoanele care au credite.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI