Revista presei internaționale. Nanotehnologia, în lupta cu SARS-CoV-2. Medicament pentru artrita reumatoidă, rezultate în tratarea COVID-19

29 aprilie 2020, 21:08

Nanotehnologia vine în sprijinul medicilor în lupta cu efectele devastatoare ale SARS-CoV-2. Sunt utilizate nanoparticule încărcate cu medicamentele care vor ajunge țintit la țesutul sau tipul de celulă afectate.

Pandemia de COVID-19 blochează campania de vaccinare antipolio din Africa. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că numărul cazurilor de poliomielită ar putea crește necontrolat.

Presa belgiană anunță că un medicament folosit în tratamentul artritei reumatoide dă rezultate încurajatoare în regatul răvășit de COVID-19. Medicamentul blochează receptorul unei proteine din sistemul imunitar care joacă un rol important în procesul inflamator.

Monaco a raportat astăzi o singură persoană infectată cu SARS-CoV-2.

Prințul Albert al II-lea a anunțat deja că de pe 4 mai încetează carantina. El le-a cerut supușilor săi să fie responsabili, să poarte măști și să respecte normele elementare de igienă. Prințul Albert se numără printre persoanele care au fost testate pozitiv la COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite