Revista presei internaționale | Epidemia de teamă, la fel de periculoasă ca virusul. Mutațiile coronavirusului se pot dovedi catastrofale. Arabia Saudită impune măsuri de austeritate

11 mai 2020, 20:51

Revista de specialitate „European Heart Journal” scrie că bărbații sunt mai expuși infectării cu SARS-CoV-2 din cauza unei enzime, prezentă în cantitate mai mare în sângele lor.

Cercetătorii europeni au ajuns la această concluzie după ce au studiat probele de sânge a peste 3.500 de persoane, din 11 țări și regiuni.

Așa-numitul ACE 2 este receptorul aflat la suprafața celulei, care facilitează infectarea sa cu noul coronavirus. Experții spun că enzima este prezentă în inimă, rinichi și în alte organe.

Cercetătorii britanici acordă o atenție deosebită mutațiilor semnalate de laboratorul american din Los Alamos, scrie „The Guardian”. Ei spun că, dacă acestea nu afectează studiile privind tratamentele și vaccinurile, alte mutații ar putea fi catastrofale.

În timp ce apar noi focare de COVID-19, în Germania cresc violențele pe fondul restricțiilor impuse de carantină. Euronews scrie că 130 de persoane au fost arestate în timpul unui protest față de măsurile de izolare.

Măsuri de austeritate în Arabia Saudită pe fondul pandemiei. Al Jazeera scrie că guvernul a anunțat că taie alocațiile lunare cuvenite de pe urma vânzărilor de petrol și triplează taxa pe valoarea adăugată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite