Revine impozitul pe gospodărie. Proiectul se va regăsi în noul program de guvernare

24 ianuarie 2018, 18:17

Impozitul pe gospodărie a fost tras pe linie moartă de fostul premier Mihai Tudose, dupî ce a susținut că țara noastră nu este pregătită pentru o astfel de măsură. Coaliția de la putere nu renunță însă la idee.

Teoretic, noua măsură ar urma să aducă beneficii pentru familiile numeroase. Așa cum este și familia Răileanu din Cumpăna, județul Constanța. Cei 7 membri adună lunar aproape 6 mii de lei din pensii și salarii, însă banii sunt prea puțini ca să le cumpere tot cele trebuie celor 3 copii. Impozitarea pe gospodărie ar urma să le dea posibilitatea să își deducă o parte din cheltuielile de peste an, inclusiv meditațiile copiilor.

Băiatul a făcut scrimă şi din cauza problemelor financiare nu a mai putut continua. Dacă ar păstra bonurile fiscale, familia Răileanu ar putea să își primească o parte din banii cheltuiți pentru reabilitarea casei.

Analiștii sunt pesimiști când vine vorba de termenul de implementare a acestui impozit. Nu cred că se va aplica mai devreme de 2 ani pentru că sunt prea puțini consultanți fiscali.

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunțat că va vorbi despre aceste măsuri după ce va depune jurământul la Palatul Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite