Revenirea studenților în universități, misiune dificilă. Mulți au protestat și spun că vor să rămână în online

Revenirea studenților misiune dificilă
Revenirea studenților misiune dificilă
15 martie 2022, 23:06

Anunțul recent al Ministerului Educației potrivit căruia studenții și profesorii trebuie să revină fizic la cursuri în cel mai scurt timp a scos peste o sută de stundenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în stradă.

Maria, studentă la Jurnalism, la „Babeș-Bolyai”, învață online, de acasă, de când a început pandemia. În Bacău și-a găsit între timp și un loc de muncă în presă. Acum, trebuie să se mute din nou la Cluj-Napoca.

Și studenții de la SNSPA se opun reluării cursurilor în format fizic. 90 la sută dintre cei din anul al III-lea sau de la Masterat preferă să rămână în online. Așa vor fi păstrate toate activitățile până pe 4 aprilie.

În următoarea ședință a Senatului SNSPA, programată la sfârșitul acestei săptămâni, se va decide dacă după data de 4 aprilie studenții vor fi nevoiți să se întoarcă la cursuri față în față sau vor putea continua să învețe de la distanță.

Legal, universitățile pot continua online și după ridicarea stării de alertă. Și, în unele cazuri, varianta ar fi fost de preferat.

Universitatea Politehnica din București a anticipat momentul revenirii la formatul fizic din decembrie, așa că studenții nu au plecat nici din campus, nici din oraș.

ASE va relua cursurile cu prezență fizică de saptămâna viitoare. Până atunci, va lua o hotărâre și Universitatea din București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite