Revenirea studenților în universități, misiune dificilă. Mulți au protestat și spun că vor să rămână în online

Agitație printre studenții care în ultimii doi ani au renunțat la camerele de cămin și la chirii și s-au întors la părinți. Într-un timp scurt, ei trebuie să revină fizic la facultate, după anunțul făcut de Ministerul Educației. Cele mai multe universități au stabilit deja că reiau cursurile față în față în următoarele două-trei săptămâni. Unii studenți au organizat inclusiv proteste ca să atragă atenția autorităților că o chirie nu poate fi găsită de azi pe mâine.

15 Martie 2022, 23:06 (actualizat 16 Martie 2022, 01:17) Știrile TVR |

Anunțul recent al Ministerului Educației potrivit căruia studenții și profesorii trebuie să revină fizic la cursuri în cel mai scurt timp a scos peste o sută de stundenți de la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca în stradă.

Maria, studentă la Jurnalism, la "Babeș-Bolyai", învață online, de acasă, de când a început pandemia. În Bacău și-a găsit între timp și un loc de muncă în presă. Acum, trebuie să se mute din nou la Cluj-Napoca.

Și studenții de la SNSPA se opun reluării cursurilor în format fizic. 90 la sută dintre cei din anul al III-lea sau de la Masterat preferă să rămână în online. Așa vor fi păstrate toate activitățile până pe 4 aprilie.

În următoarea ședință a Senatului SNSPA, programată la sfârșitul acestei săptămâni, se va decide dacă după data de 4 aprilie studenții vor fi nevoiți să se întoarcă la cursuri față în față sau vor putea continua să învețe de la distanță.

Legal, universitățile pot continua online și după ridicarea stării de alertă. Și, în unele cazuri, varianta ar fi fost de preferat.

Universitatea Politehnica din București a anticipat momentul revenirii la formatul fizic din decembrie, așa că studenții nu au plecat nici din campus, nici din oraș.

ASE va relua cursurile cu prezență fizică de saptămâna viitoare. Până atunci, va lua o hotărâre și Universitatea din București.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI