Revelion fără concerte și artificii în Franța

29 decembrie 2021, 13:00

În ultimele 24 de ore, în Franţa, s-au înregistrat aproape 180 de mii de cazuri de contaminare. Un record de la începutul pandemiei. Francezii s-au văzut nevoiți să-și adapteze programul pentru Anul Nou după ultimele anunțuri guvernamentale legate de restricții.

”Intenţionăm o masă cu familia şi cu prietenii, dar da, a trebuit să mă adaptez în ultimul moment, deoarece câţiva prieteni cu care plănuisem să petrec vacanţa s-au îmbolnăvit de Covid”, spune un cetățean.

”Cu siguranţă mulţi oameni vor fi dezamăgiţi de anularea focurilor de artificii, în special în capitală, în Paris, dar înţeleg restricţiile şi că trebuie să oprim această contagiune care creşte rapid”, spune un cetățean.

Guvernul a anunțat că nu vor fi restricții de circulație în noaptea de Revelion și că luni se reiau cursurile. Răspândirea variantei Omicron cere și mai multă precauție.

”Nu există nicio măsură mică, nu există una ridicolă. Există un întreg set de lucruri şi nu o măsura magică care trebuie luată. Este adevărat că atunci când vine vorba de activităţi de agrement, toţi francezii, inclusiv tinerii, sunt afectaţi”, spune JEAN-MICHEL BLANQUER, ministrul francez al Educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri