Revedere emoționantă, după 40 de ani. Câteva femei s-au reîntâlnit la orfelinatul în care au crescut în perioada comunistă

23 august 2018, 08:58

Acum au un nume, un trecut, și câte o familie. Cu 40 de ani în urma erau însă doar numere într-un dosar.

Sunt copiii instituționalizați ai unei Românii comuniste, despre care cei mai mulți credeau că nu au nicio șansă la o viață mai bună.

Maria Holtzhauser este unul dintre ei. Și a petrecut copilăria și adolescența la orfelinat, cu o durere sfâșietoare în suflet.

După mulți ani, Maria și-a reîntâlnit o prietena alături de care a încercat un lucru care părea imposibil: să aducă împreună copiii fără familie alături de care au trait.

La întâlnirea emoționantă a fost prezent și unul dintre foștii dascăli. Învățătoarea, foarte tânăra la vremea respectivă. își amintește greșelile pe care le-a făcut.

Femeile de astăzi, copiii de atunci, și o amintesc Însă cu drag. Era una dintre puținele fețe cunoscute care le era alături mereu.

După ziua încărcată de emoție în care au vizitat tot ceea ce pentru ele a însemnat acasă, camerele și toate împrejurimile orfelinatului, femeile au plecat fiecare pe drumul ei, nu fără să își promită că se vor întoarce și vor rămâne prietene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă