Reuniunile şi deplasările vor fi limitate pentru Crăciun și Revelion în Spania

Restricții de sărbători în Spania
Restricții de sărbători în Spania
3 decembrie 2020, 16:28

Pentru a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, reuniunile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane în 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii, a detaliat ministrul sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă.

Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise. Excepţie vor fi necesităţi esenţiale sau pentru „a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare” cu familia, a adăugat el.

Regiunile, care deţin competenţe în materie de sănătate, vor putea limita acest motiv de deplasare familială la anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei.

Restricţiile nocturne de circulaţie în Spania continentală vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani.

În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni.

Regiunea turistică şi cu populaţie densă Catalonia (nord-est) a anunţat deja miercuri intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că „evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane” nu vor fi autorizate şi că „manifestările fizice de devoţiune sau tradiţionale”, precum sărutările între persoane şi pupatul simbolurilor religioase vor trebui evitate în timpul reuniunilor.

Spania a redus la aproape jumătate incidenţa virusului în noiembrie, dar rămâne una dintre ţările Europei cele mai afectate de pandemie, cu peste 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă