Reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene. Reprezentanții Parlamentelor statelor membre dezbat politica de coeziune a UE

La Palatul Parlamentului a avut loc reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene. Este primul eveniment pe care Parlamentul României îl organizează în cadrul primei noastre Președinții la Consiliul Uniunii Europene.

21 Ianuarie 2019, 21:04 (actualizat 21 Ianuarie 2019, 21:23) |
Reprezentanții Parlamentelor statelor membre dezbat politica de coeziune a UE
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Reprezentanții Parlamentelor naționale din statele membre au abordat situația Marii Britanii.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: "Brexit aduce pentru Uniunea Europeană provocări suplimentare, deoarece termenul convenit, 29 martie, se apropie și există această impresie că eforturile de negociere, de mai bine de doi ani, a unui text atent formulat al acordului de retragere au fost irosite".

Reprezentantul Parlamentului britanic a făcut o solicitare în numele țării sale.

Larry Whitty, membru în Camera Lorzilor: "Cer colegilor de aici, care au influență asupra guvernelor din țările lor, ca în cazul în care guvernul britanic face o solicitare pentru amânarea aplicării art. 50 să o ia în considerare".

Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai se vor desfășura tot în mandatul României.

Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților: "Veți regăsi în țara mea un partener credibil și dedicat, un partener în măsură să susțină consolidarea proiectului european".

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României: "Trebuie să folosim perioada rămasă până la alegerile europarlamentare pentru a aplica decizii și măsurile care să demonstreze cetățenilor europeni că Uniunea își respectă promisiunile făcute".

Comisarul european pentru Politica regională, Corina Crețu, a prezentat poziția Comisiei Europene privind politica de coeziune.

Corina Crețu, comisarul european pentru Politică regională: "Pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, politica de coeziune are alocată cea mai mare anvelopă, 373  miliarde de euro, care se va duce în proporție de 80% în regiunile care au cel mai mare nevoie de fonduri europene, regiunile cele mai puțin dezvoltate".

S-a mai discutat și despre bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027.

Oficialii români au în vedere și obținerea unui acord între statele membre în perioada în care România prezidează Consiliul Uniunii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI