Reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene. Reprezentanții Parlamentelor statelor membre dezbat politica de coeziune a UE

21 ianuarie 2019, 21:04

Reprezentanții Parlamentelor naționale din statele membre au abordat situația Marii Britanii.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: „Brexit aduce pentru Uniunea Europeană provocări suplimentare, deoarece termenul convenit, 29 martie, se apropie și există această impresie că eforturile de negociere, de mai bine de doi ani, a unui text atent formulat al acordului de retragere au fost irosite”.

Reprezentantul Parlamentului britanic a făcut o solicitare în numele țării sale.

Larry Whitty, membru în Camera Lorzilor: „Cer colegilor de aici, care au influență asupra guvernelor din țările lor, ca în cazul în care guvernul britanic face o solicitare pentru amânarea aplicării art. 50 să o ia în considerare”.

Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai se vor desfășura tot în mandatul României.

Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Veți regăsi în țara mea un partener credibil și dedicat, un partener în măsură să susțină consolidarea proiectului european”.

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României: „Trebuie să folosim perioada rămasă până la alegerile europarlamentare pentru a aplica decizii și măsurile care să demonstreze cetățenilor europeni că Uniunea își respectă promisiunile făcute”.

Comisarul european pentru Politica regională, Corina Crețu, a prezentat poziția Comisiei Europene privind politica de coeziune.

Corina Crețu, comisarul european pentru Politică regională: „Pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, politica de coeziune are alocată cea mai mare anvelopă, 373  miliarde de euro, care se va duce în proporție de 80% în regiunile care au cel mai mare nevoie de fonduri europene, regiunile cele mai puțin dezvoltate”.

S-a mai discutat și despre bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027.

Oficialii români au în vedere și obținerea unui acord între statele membre în perioada în care România prezidează Consiliul Uniunii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite