Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din UE (Gymnich) are loc la București

În perioada 31 ianuarie – 1 februarie 2019, va avea loc la București Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, cunoscută și sub numele de Gymnich. Aceasta este o reuniune tradițională a miniștrilor afacerilor externe, care se desfășoară în mandatul fiecărei Președinții semestriale a Consiliului Uniunii Europene, fiind găzduită de țara care deține Președinția.

30 Ianuarie 2019, 22:08 (actualizat 08 Februarie 2019, 18:33) |
Reuniune la nivel înalt la București
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, va participa, de asemenea, la reuniune.

Agenda reuniunii va include un dejun și patru sesiuni de lucru, în cadrul cărora miniștrii vor aborda, de o manieră informală, subiecte de actualitate de pe agenda internațională, precum Parteneriatul Estic, Venezuela, Siria și relația UE-China.

Reuniunea va debuta cu un dejun de lucru în cadrul căruia miniștrii vor avea un schimb de opinii asupra aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic (PaE).

În cadrul primei sesiuni de lucru, miniștrii vor discuta despre criza politică din Venezuela. Evoluțiile recente din dosarul sirian vor constitui tema de discuție a miniștrilor pentru cea de a doua sesiune de lucru. În cadrul celei de a treia sesiuni de lucru, miniștrii vor reflecta asupra stadiului și perspectivelor relației UE cu China.

Miniștrii afacerilor externe ai statelor candidate la aderarea la UE vor fi inivitați să participe la cea de a patra sesiune de lucru a reuniunii Gymnich, ocazie cu care vor aborda relațiile statelor lor cu China.

În mod tradițional, Președintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European, David McAllister, va fi invitat să participe la unele sesiuni de lucru ale reuniunii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 24°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 26°C 29°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 28°C 25°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI