Reuniunea informală a miniștrilor în domeniul comunicațiilor se desfășoară joi și vineri, la Palatul Parlamentului

Alexandru Petrescu ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale
Alexandru Petrescu ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale
28 februarie 2019, 08:43

În cadrul celei de-a treia Conferinţe ministeriale cu statele din Parteneriatul Estic de joi, miniştrii UE responsabili de economia digitală şi reprezentanţii acestora se vor întâlni cu omologii lor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, potrivit Agerpres.

Agenda discuţiilor se va concentra pe extinderea beneficiilor pieţei unice digitale către partenerii est-europeni.

La reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor (TTE) de vineri vor participa miniştrii telecomunicaţiilor din statele Uniunii Europene, precum şi vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european în domeniul digital Andrus Ansip.

Discuțiile se vor axa pe Strategia Pieţei Unice Digitale – post 2020. Subiectul inteligenței artificiale se va afla, de asemenea, pe agendă.

Strategia actuală privind piaţa unică digitală, „Strategia DSM”, a fost prezentată de Comisia Europeană pe data de 6 mai 2015. Scopul acestui document este de a reduce barierele şi de a oferi mai multe oportunităţi de a face afaceri în întreaga UE într-un mod legal, sigur şi accesibil, crearea unei pieţe unice digitale funcţionale şi a condiţiilor adecvate care permit statelor membre, întreprinderilor şi cetăţenilor să inoveze şi să profite de digitalizare.

În acelaşi timp, inteligenţa artificială a fost propusă ca temă de discuţie în cadrul reuniunii din perspectiva beneficiilor majore ce pot fi generate. Tratarea bolilor, reducerea ratelor de deces în accidentele rutiere, combaterea schimbărilor climatice, minimizarea impactului agriculturii asupra mediului, creşterea siguranţei Europei sunt doar câteva dintre aceste perspective.

Reuniunile informale ale miniştrilor constituie o practică uzuală a fiecărei preşedinţii la Consiliul Uniunii Europene, cu scopul de a asigura cadrul adecvat unei reflecţii comune şi un schimb de opinii pe teme de interes la nivel european şi internaţional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite