Reuniunea extremiștilor la Sofia. Partidele de extrema dreaptă vor o nouă politică europeană

Liderii partidelor de extrema dreaptă din Europa de Est s-au reunit la Sofia, pentru a pune la punct o strategie comună înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de anul viitor. La discuții participă și Marine Le Pen, lidera Partidului Național Francez.

16 Noiembrie 2018, 22:16 (actualizat 16 Noiembrie 2018, 23:05) Știrile TVR |

Sunt reprezentate la Sofia partide europene care se opun imigrației, globalizării și integrării europene în dauna estompării rolului statelor.

La întâlnire a participat și Marine Le Pen, liderul Partidului Național Francez, invitată de Veselin Mareshki, liderul partidului ultranationalist Volia, Voința, și vicepreședinte al Parlamentului bulgar.

Veselin Mareshki, liderul partidului Volia: "Anul viitor, în mai, Europa trebuie să aleagă un drum nou dacă vrea să reziste. Naţiunile şi-au pierdut identitatea, se supun regulilor UE, nu există securitate pentru cetăţenii europeni, deoarece porţile sunt larg deschise pentru oameni cu anumite obiceiuri şi un alt mod de a gândi. O astfel de gândire nu se potriveşte cu valorile noastre, cu stabilitatea economică în Europa".

Marine Le Pen, liderul Partidului Național Francez: "Noi credem că naţiunile sunt cele care vor salva Europa şi vor reface ideea de Europa, vor da statelor europene bucuria legitimă de a vorbi în termeni de egalitate".

Reuniunea s-a desfășurat sub deviza "Mișcarea pentru o Europă a Națiunilor și Libertății", nume purtat și de grupul de extremă dreapta din Parlamentul European.

Mișcarea este susținuta de partide ca Vlaams Belang, din Belgia, Liga Nordului din Italia sau Alternativa pentru Germania.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI