Reuniune informală a miniștrilor Comunicațiilor din UE la Palatul Parlamentului din Bucureşti

1 martie 2019, 09:25

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale Alexandru Petrescu îi primește vineri pe omologii săi.

Evenimentul are loc în contexul deţinerii de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Evenimentele vor fi prezidate de către ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

La reuniune informală a miniștrilor în domeniul comunicațiilor (TTE) participă miniștrii telecomunicațiilor din statele Uniunii Europene, precum și vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european în domeniul digital, Andrus Ansip iar principalele subiecte de discuție vor fi axate pe inteligența artificială și Strategia Pieței Unice Digitale post 2020.

Reuniunea informală are ca obiectiv lansarea unei dezbateri strategice și politice despre viitorul unei Europe puternic digitalizate privind formarea Strategiei referitoare la piața unică digitală după 2020 și inteligența artificială: maximizarea beneficiilor sale și diminuarea riscurilor potențiale.

Strategia actuală privind piața unică digitală („Strategia DSM”) a fost prezentată de Comisia Europeană la 6 mai 2015. Scopul său este de a reduce barierele și de a oferi mai multe oportunități de a face afaceri în întreaga UE într-un mod legal, sigur și accesibil, crearea unei piețe unice digitale funcționale și a condițiilor adecvate care permit statelor membre, întreprinderilor și cetățenilor să inoveze și să profite de digitalizare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite