Reuniune pentru Ucraina la baza militară americană Ramstein din Germania. Berlinul va oferi Kievului sisteme anti-aeriene Gepard

26 aprilie 2022, 12:36

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, criticat dur de opinia publică dar și în străinătate pentru eșecul guvernului său de a livra arme grele Ucrainei, a insistat pentru transferul de arme anti-tanc și anti-aeriene din depozitele germane. Scholz a apreciat că aceste sisteme sunt doar defensive.

CHRISTINE LAMBRECHT, ministrul german al Apărării: Am decis ieri să susţinem Ucraina prin livrarea de sisteme anti-aeriene Gepard, exact de ce are nevoie Ucraina acum pentru a-şi asigura spaţiul aerian de la sol. Asta a devenit foarte clar. Germania este gata şi vom evalua în timpul conferinţei de azi toate posibilităţile prin care putem susţine Ucraina în lupta sa importantă şi curajoasă pentru libertate şi pace.

Statele Unite și aliații din NATO, care au participat la întâlnirea de la baza americană Ramstein din Germania, au anunțat că susțin Ucraina.

LLOYD AUSTIN, secretarul american al Apărării: Ucraina are nevoie azi de ajutorul nostru pentu a învinge şi va avea nevoie şi după ce războiul se va încheia. Aşa cum spune preşedintele Biden, asistenţa noastră în domeniul securităţii a mers direct pe liniile de front ale libertăţii şi către curajoşii şi bine antrenaţii luptători ucraineni care rezistă atacului.

ANITA ANAND, ministrul Apărării din Canada: Aşa cum ştim cu toţii, regulile pe care se bazează ordinea internaţională sunt ameninţate de Rusia care a invadat ilegal Ucraina, iar noi suntem azi aici să discutăm ce putem face mai mult ca ţări şi parteneri ca să ajutăm Ucraina. Canada a antrenat 33.000 de militari ucraineni, inclusiv 2.000 de membri ai Gărzii Naţionale.

Statele Unite au anunțat un pachet masiv de susținere financiară pentru Ucraina, dar și livrarea de drone Ghost (n.r., fantomă) construite special de forțele aeriene pentru atac. Se distrug după o singură folosire. Pentagonul a anunțat că 121 de astfel de drone vor fi livrate Ucrainei.

 

ACTUALIZARE Washingtonul vrea să ‘mute munţii din loc’ pentru consolidarea apărării ucrainene, a dat asigurări marţi secretarul apărării american Lloyd Austin, în faţa reprezentanţilor din 40 de ţări reuniţi la baza aeriană americană Ramstein.

La Baza militară americană Ramstein din Germania, Statele Unite au organizat o întâlnire ce vizează un nou sprijin militar pentru ţara invadată de ruşi.

Printre cele 40 de state participante este şi România, ministrul Vasile Dîncu fiind prezent la discuţii, iar Ucraina este reprezentată de Ministrul Apărării.

Se aşteaptă ca Germania să aprobe oficial livrarea sistemelor anti-aeriene Gepard Ucrainei. Ministrul german al Apărării va oferi armele la această întâlnire cu aliații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite