Reuniune comună a guvernelor român și moldovean, anunțată de ministrul de Externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi

Guvernul român şi cel de la Chişinău vor ţine o reuniune comună, declară ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, aflat în vizită la Bucureşti.

06 Februarie 2018, 13:24 (actualizat 06 Februarie 2018, 13:46) |
Sprijin românesc pentru R. Moldova
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Tudor Ulianovschi a declarat că obiectivul clar al ţării sale este integrarea în Uniunea Europeană şi că în acest sens reforma justiţiei este prioritară. Ministrul român de externe Teodor Meleșcanu a subliniat că autorităţile de la Bucureşti vor continua să sprijine demersurile Chişinăului în acest sens.

Legat de initiativa unor localităţi din Republica Moldova care au votat unirea cu România, în contextul centenarului, Teodor Meleşcanu a afirmat că sunt doar gesturi de apropiere, fără vreo semnificaţie juridică. Ministrul de externe român a respins afirmaţiile preşedintelui Igor Dodon, care spunea că unirea cu România înseamnă război civil.

Teodor Meleșcanu, ministrul român de Externe: "Obiectivul nostru principal este acela de a ne uni eforturile în asigurarea parcursului european al Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, cred că referirile la război civil sunt în mod evident total eronate și disproporţionate".

Tudor Ulianovschi, ministru de Externe al Republicii Moldova: "Toate acţiunile noastre sunt orientate în realizarea dezideratului de integrare europeană, asigurarea bunei implementări de către ministerele sectoriale ale programului naţional de implementare a Acordului de Asociere. Mai mult ca atât, este înregistrată o iniţiativă de a introduce în Constituţia Republicii Moldova obiectivul și dezideratul de integrare europeană, pentru a-l consolida constituțional".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 37°C 31°C
IASI 32°C 29°C
CLUJ 32°C 25°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 38°C 31°C
BRASOV 35°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI