Retragerea autorizației City Insurance produce un adevărat cutremur în domeniul asigurărilor auto. Ordonanțe în pregătire pentru a atenua impactul prăbușirii companiei. Cinci companii au scumpit polițele RCA în ultimele zile

Ieşirea de pe piaţă a celui mai mare asigurător auto din România trimite o undă de şoc pe piaţa de asigurări. Pentru că milioanele de şoferi asiguraţi la City Insurance sunt pe bună dreptate îngrijoraţi, guvernul pregăteşte două ordonanţe de urgenţă care să atenueze impactul prăbuşirii companiei. Una dintre ele prevede facilităţi pentru preluarea poliţelor RCA de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor, fără întârzieri la plata daunelor. Cealaltă ar urma să introducă un tarif de referinţă în domeniul reparaţiilor auto, de care depind şi preţurile RCA.

18 Septembrie 2021, 21:29 Știrile TVR |

Retragerea autorizației City Insurance produce un adevărat cutremur în domeniul asigurărilor auto.

Trei milioane de români, adică 40% din șoferii țării, vor fi nevoiți să-și găsească alt asigurator în următoarele 6 luni.

Unii cred că au rămas neasigurați, iar alții bănuiesc ilegalități. Cu toții însă se tem că prețul RCA va exploda odată cu falimentul City.

Prețul a crescut pe fondul problemelor financiare de la City Insurance. Cinci companii au scumpit polițele RCA în ultimele zile - cu până la 400 de lei pentru polițele pe 6 luni și 600 de lei pentru cele pe un an.

Autoritățile spun că încearcă să mențină echilibrul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că toate polițele clienților City rămân valabile și vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguraților.

Chiar dacă există suspiciuni de fraudă în activitatea City Insurance, specialiștii cred că motivul principal pentru care compania a ajuns în pragul falimentului este practica prețurilor prea mici, mai mici chiar decât tariful de referință stabilit de ASF pentru polițele RCA.

Sunt însă și alți factori implicați, inclusiv prețurile adesea foarte mari la reparațiile auto.

Autoritățile vor să introducă un tarif de referință și pentru reparațiile auto.

Nemulțumiți, reprezentanții service-urilor susțin că o astfel de măsură îngrădește libertatea pieței.

Între timp, apar problemele practice. Unele service-uri auto spun nu mai vor să lucreze cu asigurații la City până când situația se va limpezi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI