Reticența față de vaccin din cauza lipsei informațiilor. Atitudinea diferă de la zonă la zonă

20 aprilie 2021, 15:02

Studiul arată că percepția privind vaccinul diferă în funcție de zone, în aceeași țară. În Italia, de exemplu, în sudul mai sărac, autoritățile regionale au declanșat o campanie de recâștigare a încrederii oamenilor în vaccin. Cele mai mari rezerve sunt legate de Astra Zeneca.

Stefania Stefani, profesor microbiologie: E un moment crucial și am observat că oamenii și-au pierdut încrederea. Lipsa încrederii e o problemă uriașă. E important să vaccinăm cât mai mulți oameni. Cu cât se vaccinează mai mulți lume, cu atât ne putem relua activitatea, complet, mai repede. 82 la sută dintre spanioli vor să se vaccineze. Dar dozele sunt insuficiente. Până acum, 7 la sută din populație are schema completă, cu ambele doze.

În Franța, 4 milioane și jumătate de oameni au primit ambele doze. Mulți francezi sunt reticenți fata de AstraZeneca, iar specialiștii spun că e vorba, de fapt, de lipsa de comunicare din partea autorităților.

Peste Ocean, în Statele Unite, în medie 15 la suta dintre americani sunt reticenți la ideea de a se vaccina. În anumite zone, Texas, de exemplu, procentul e chiar mai mare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite