Reţea de proxenetism care ducea tinere în Italia, destructurată la Brăila

Percheziții la o reţea de proxenetism
Percheziții la o reţea de proxenetism
1 septembrie 2020, 16:49

Grupul s-a constituit în Brăila, în 2017, și era format din mai multe persoane care racolau tinere minore și majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene.

Liderul grupului se ocupa de identificarea unor bărbați aflați într-o situație materială modestă, dispuși să lucreze ca șoferi sau mecanici contra unor sume modice de bani, care primeau locuință.

Surorile liderului recrutau iubitele acestor bărbați, precum și alte tinere pe care le cunoșteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituție în Italia.

Ulterior, suspecții duceau fetele în Italia, unde le găzduiau într-un imobil și le inițiau în activitatea de practicare a prostituției, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate „la stradă”.

Din România, liderul conducea întreaga activitate, fiind informat telefonic de către iubita sa cu privire la program și la sumele obținute de fete din prostituție.

Banii îi erau trimiși liderului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activității, utilizând diferite sisteme de transfer monetar.

Proxeneții lăsau impresia tinerelor că vor împărți în mod egal banii, însă ajunși în străinătate, membrii grupării le rețineau documentele de identitate, le luau aproape toți banii sub pretextul diferitelor cheltuieli și le cereau să respecte condițiile oferite de ei.

Dacă refuzau să mai practice prostituția, fetele erau amenințate și jignite, iar uneori li se pretindeau datorii deja achitate.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut 5 percheziții domiciliare, în județul Brăila, în urma cărora au fost ridicate 11 telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tabletă, un DVR, înscrisuri și carduri bancare.

Cei 4 inculpați sunt prezentați marți Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite