Resturile de păr rămase în saloanele de coafură după tunsul clienţilor, reciclate în Belgia

Un ONG a avut ideea de a recicla resturile de păr rămase din saloanele de coafură din Belgia după ce şi-au tuns clienţii, în scopul protejării mediului înconjurător, potrivit Agerpres.

28 Decembrie 2022, 19:24 Știrile TVR |
Reciclarea părului din saloanele de coafură / FOTO: Shutterstock

În cadrul proiectului "Hair Recycle", resturile de păr sunt introduse într-un aparat care le transformă în baloţi ce pot absorbi petrolul şi alte hidrocarburi care poluează mediul înconjurător.

Cofondatorul proiectului, Patrick Janssen, a explicat că 1 kilogram de păr poate absorbi 7-8 litri de petrol şi hidrocarburi, baloţii putând fi amplasaţi în canalizare pentru a absorbi poluarea din apă înainte ca aceasta să ajungă într-un râu.

„Produsele noastre sunt cu atât mai etice cu cât sunt fabricate la nivel local (...), nu importate din partea cealaltă a planetei", a declarat el pentru Reuters. „Ele sunt fabricate aici pentru a rezolva problemele locale", a adăugat Jansse.

Pe site-ul său, proiectul vorbeşte despre proprietăţile importante ale părului, cum ar fi faptul că acesta este solubil în apă şi foarte elastic datorită fibrelor sale de keratină.

Isabelle Voulkidis, manageriţa salonului Helyode din Bruxelles, este unul dintre zecii de hairstylişti din întreaga Belgie care plătesc o mică taxă către acest proiect pentru a le colecta părul rămas după ce îşi tund clienţii.

„Ceea ce mă motivează personal este că mi se pare o ruşine ca în zilele noastre părul să fie pur şi simplu aruncat la gunoi, când ştiu că atât de multe ar putea fi făcute cu el", a explicat ea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 26°C 27°C
CLUJ 26°C 23°C
CONSTANTA 21°C 22°C
CRAIOVA 25°C 25°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI