Resturi de rachetă descoperite de Poliția de frontieră a Republicii Moldova, după atacurile inițiate sâmbătă de ruși asupra Ucrainei

14 ianuarie 2023, 17:51

Inspectoratul Poliției de Frontieră a pus în aplicare planul de contingență. A fost sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112. Au fost alertate și echipele Bombteh ale Inspectoratului General de Poliție.

De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni.

IGSU și Poliția de Frontieră au asigurat perimetrul și au pregătit asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.

Ministerul Apărării de la Chișinău a precizat că sistemele de supraveghere aeriană nu au detectat survolări ale spațiului aerian al Republicii Moldova.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacurile intensificate ale Rusiei.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a exprimat „indignarea profundă în legătură cu noul atac masiv asupra Ucrainei”.

Rusia a continuat sâmbătă atacurile cu sălbăticie. Un bloc de locuințe a fost lovit în Dnipro.

Este pentru a treia oară când resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite