Restructurări în domeniul cultural la Drobeta – Turnu Severin. Bugetul localității pentru acest an este mult redus din cauza problemelor economice

26 ianuarie 2021, 11:08

Cel mai afectat de aceste restructurări va fi domeniul cultural. Actuala Direcție de Patrimoniu Cultural va dispărea și va fi comasată cu Palatul Culturii. Unii dintre angajați vor fi transferați către alte sectoare ale primăriei, iar alții vor fi concediați. Vor rămâne fără loc de muncă și o parte dintre cei care lucrează la întreținerea bazelor sportive, care nu își mai justifică salariile.

Grav afectate de pandemie și de restricții, în 2020, cultura și sportul trec prin momente dificile și în 2021. La Tr. Severin, anul trecut evenimentele culturale de mare anvergură au fost anulate, așa că mulți dintre angajații instituțiilor de cultură subordonate primăriei nu au mai avut activitate. Direcția de Patrimoniul Cultural este una dintre instituțiile care nu au mai avut o activitate susținută, acesta fiind și motivul pentru care va fi desființată și unificată cu Palatul Culturii.

Edilul orașului spune că nu toți angajații vor fi disponibilizați. Cei care își vor da acordul, vor fi mutați la alte direcții din subordinea Primăriei, care au deficit de personal. Autoritățile din Tr. Severin spun că au încercat să salveze locurile de muncă ale angajaților sperând într-un ajutor de la Guvern, care promisese inițial că va susține 75 % din salariile celor afectați de pandemie. Ajutor care însă nu a mai venit.

Faptul că actul cultural a fost afectat se va răsfrânge într-un mod negativ, pe termen scurt și mediu, în educația tinerilor, spun psihologii.

Tot specialiștii în psihologie mai adaugă că niciodată o activitate culturală desfășurată online nu se va putea compara cu una care are loc pe scenă, în fața iubitorilor de spectacole de calitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite