Restructurare sau remaniere a guvernului? PSD discută mai multe variante. Ce ministere ar putea fi comasate

5 ianuarie 2018, 18:26

Restructurare  guvernului ar putea însemna mai multe ministere comasate, de exemplu ministerul Mediului ar putea fi comasat cu cel al Apelor și Pădurilor, ministerul Economiei cu cel pentru Mediul de Afaceri, iar ministerul Cercetării cu cel pentru Educație. Nu în ultimul rând, o comasare ar putea exista și între ministerul pentru Dialog Social și cel al Muncii.

Bursa zvonurilor dă ca variantă de lucru crearea unui minister mamut prin fuzionarea Ministerului Finanţelor cu cel al Economiei şi întoarcerea ministerului Turismului ca departament în ministerul Dezvoltării. Surse social democrate dau însă ca puțin probabilă această variantă.

Pe de altă parte, nu este exclusă nici o remaniere. Dacă vorbim despre remaniere, vorbim despre două liste. Premierul ar dori să remanieze, potrivit informaţiilor noastre, pe ministrul Sănătăţii şi pe ministrul Educaţiei. De cealaltă parte, preşedintele PSD Liviu Dragnea l-ar vrea schimbat chiar pe vicepremierul Marcel Ciolacu.

Comitetul executiv al PSD se va reuni luni în şedinţă. Va evalua Guvernul și va stabili ce și cum se va schimba. Dacă se va decide restructurarea cabinetului, atunci noua formulă va fi supusă votului în Parlament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite