Restricţiile de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării au fost ridicate

Restricţiile de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării au fost ridicate. Decizia a fost luată luni de Căpitănia Zonală a Portului Tulcea, în urma a solicitărilor primite din partea autorităţilor locale care au semnalat că nu au posibilitatea asigurării transportului regulat de călători între braţul Sulina şi localităţile din extremitatea nord-estică a Deltei.

30 Mai 2022, 18:17 (actualizat 30 Mai 2022, 18:37) Știrile TVR |
Traficul pe Brațul Chilia a fost reluat

Circulaţia navelor fluviale şi a bărcilor de agrement este interzisă în continuare pe timpul nopţii, potrivit Căpităniei Zonale a Portului Tulcea.

Restricţiile de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării au fost impuse la începutul lunii martie, din cauza războiului din Ucraina, pentru a preveni orice eveniment în care ar putea fi implicate nave. O unitate militară din apropierea oraşului ucrainean Ismail a fost bombardată atunci. Speriați de explozii, ucrainenii s-au înghesuit cu sutele pe bacul care îi aducea peste Dunăre, în România, la Isaccea.

După impunerea restricțiilor, autorităţile tulcene au revenit asupra deciziei şi le-au permis pescarilor accesul pe timpul zilei, pe braţul Chilia.

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a aprobat, punctual, mai multe cereri primite din partea unor societăţi private de pe braţul Chilia, care au avut nevoie de transport naval, astfel încât activitatea economică a acestora să fie afectată mai puţin.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI