Restricţii pentru funcţionarii primăriei din Râmnicu Vâlcea: la serviciu, cu vaccin sau test anti-COVID-19

2 septembrie 2021, 12:08

De la 1 octombrie, funcţionarii primăriei Râmnicu Vâlcea sunt aşteptaţi la serviciu doar dacă sunt vaccinaţi, se testează anti-COVID o dată la 72 de ore sau dacă prezintă un document eliberat de un medic specialist din care rezultă că, din motive medicale, presoanei în cauză nu i se recomandă vaccinarea.

”Din respect pentru cetățenii municipiului Râmnicu Vîlcea eu consider că este o treaba de bun simt că funcționarii publici, poliția locală cei care intră permanent în contact cu cetățenii să fie vaccinați. Să nu transmită ei microbul, în primul rând”, spune Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.

Edilul din Râmnicu Vâlcea susţine că dispoziţia a fost dată din respect pentru cetăţenii cu care funcţionarii interacţionează, dar şi pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

Dispoziţia primarului îi afectează direct pe funcţionarii care au program cu publicul, respectiv pe angajaţii Direcţiei Economico-Financiară, Direcţiei de Urbanism sau Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, precum şi poliţiştii locali. În luna august, trei funcţinari publici din cadrul primăriei din Râmnicu Vâlcea, între care şi secretarul instituţiei, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În urmă analizelor de laborator s-a constatat că unul dintre aceştia s-a infectat cu tulpina DELTA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite