Restricții în 5 comune din Bihor, unde incidența cazurilor de coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a decis sâmbătă instituirea unor restricții în cinci comune din județ în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID a depășit 3 la mia de locuitori. Potrivit deciziei CJSU Bihor, este vorba de comunele Sântandrei (6,25), Toboliu (4,54), Bratca (3,97), Sânmartin (3,24) și Hidișelu de Sus (3,19).

24 Octombrie 2020, 18:38 (actualizat 24 Octombrie 2020, 18:41) |
Mască de protecție / FOTO: Autor: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

În aceste localități este obligatorie purtarea măștii atât în interior, cât și în toate spațiile deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani. Va fi suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă livrarea la domiciliu, este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc și sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

De asemenea, în localitățile Oradea, Beiuș, Aleșd, Marghita, Săcădat, Suplacu de Barcău, Căbești, Drăgești, Nojorid, Oșorhei, Olcea, Copăcel, Girișu de Criș, Buntești, Holod, Abrămuț, Cetariu, Șinteu, Remetea, Cefa, Paleu, Sânnicolau Român, Spinuș, Șuncuiuș și Lugașu de Jos incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor a fost mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

În aceste localități activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă fără a depăși 30% și este limitată la intervalul orar 06.00-22.00, activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

Măsurile luate sâmbătă în ședința CJSU sunt în vigoare de duminică, de la ora 00.00.

Sursa: Mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 5°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI