Restricții și relaxări în Europa

2 februarie 2021, 11:53

Organizatorii concertului de la Colosseum, aproape gol, au sperat să transmită astfel un mesaj de speranța și să lanseze un apel la un nou început. Este pentru prima oară de la Ajunul Crăciunului când se deschid muzeele și celebrul monument antic.

Studenții de la Conservatorul Santa Cecilia au interpretat o selecție de piese clasice în Colloseum.

Concertul a fost un eveniment special pentru tinerii artiști care nu au mai avut ocazia să cânte în direct din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

În Polonia, au fost redeschise centrele comerciale, muzeele și galeriile de artă. Restaurantele și barurile rămân închise dar pot funcționa în regim de livrare.

Bulgaria a început, la rândul său, ridicarea restricțiilor. Mall-urile, cinematografele și sălile de sport au fost redeschise dar cu respectarea măsurilor de prevenire și la fiecare ora se dezinfectează totul. În primele ore de după relaxare, puțini oameni au trecut pragul centrelor comerciale.

Există, însă, și țări care adopta măsuri mai stricte de limitare a pandemiei. Grecia a redeschis școlile secundare dar liceele au rămas închise în așa-numitele zone roșii. Cei care vor să cumpere din magazinele de haine, încălțăminte sau bijuterii trebuie să facă o programare.

În Austria se vor redeschide școlile, muzeele și magazinele non-alimentare dar rămân închise restaurantele, barurile și hotelurile.

În Franța au intrat în vigoare restricții de deplasare în afară Uniunii Europene și de venire în Uniunea Europeană pentru a se evita închiderea completă a țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite