Restricții ridicate în Marea Britanie. Cozile din fața cluburilor s-au întins pe sute de metri

19 iulie 2021, 12:59

Ziua libertății a început în forță pentru tinerii dornici de o distracție pe cinste în club, ca în vremurile bune de dinainte de pandemie.

GEORGIA PIKE, participantă la petrecere: Vreau să dansez, vreau să ascult muzică live, vreau să simt atmosfera unui concert, să fiu printre oameni, sunt foarte încântată pentru lucrurile astea, pe care credeam că le-am pierdut.

ISOBEL, participantă la petrecere: Chiar se simte că e o zi a libertăţii, chiar aşa, e nemaipomenit!

Marea Britanie a avut o campanie de vaccinare masivă, care a permis guvernului să ridice restricțiile pentru britanici după un an și jumătate în care practic activitățile cu public au fost paralizate. Epidemiologii nu privesc cu ochi buni aceste relaxări din perspectiva valului patru al pandemiei, însă autoritățile au decis pentru moment în favoarea oamenilor și dorinței lor de a se întoarce la viață de dinainte de pandemie.

MAX WHEELER-BOWDEN, organizator: Dorinţa de a ieşi există, e clar, cred că oamenii i-au dus tare dorul, este ceva ce nu poate fi înlocuit cu nimic altceva.

Premierul Boris Johnson, aflat în autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul sănătății, a transmis britanicilor să folosească cu precauție libertățile pe care și le-au recâștigat odată cu ridicarea restricțiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite