Restricții prelungite până după Paște în mai multe state europene din cauza pandemiei

31 martie 2020, 23:37

Steagurile au fost coborâte în bernă și toți italienii au ținut la miezul zilei un moment de reculegere pentru victimele COVID-19.

Autoritățile au prelungit restricțiile de circulație până după Paște.

În Germania, oficialii sunt optimiști în ciuda celor aproape 62 de mii de cazuri. Și asta pentru că aproape 17 mii de oameni s-au vindecat iar rata mortalității este cea mai scăzută din lume.

Un oraș din estul Germaniei înăsprește însă restricțiile și este primul din țară care introduce obligativitatea purtării de mască în magazine și în transportul public.

Și guvernul Cehiei, unde sunt peste 3 mii de cazuri, a transmis populației că purtarea măștilor este obligatorie în toate locurile publice. În plus vrea să testeze 10 mii de oameni pe zi și a extins restricțiile de circulație până pe 11 aprilie.

Și francezii sunt în izolare forțată, situație care va rămâne la fel până la jumătatea lunii aprilie. Consecințele sunt însă grave. A crescut numărul cazurilor de violență domestică. În Franța s-au înregistrat 499 de decese în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19.

În lupta împotriva epidemiei, Austria se întărește cu îngrijitoare din România și Bulgaria. 231 au ajuns deja la Viena și după 2 săptămâni în izolare preventivă vor acorda asistență la domiciliu persoanelor în vârstă din provincia Austria Inferioară. Îngrijitorii fac parte din categoriile identificate de UE ca profesii critice în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și care trebuie să poată continua să circule liber.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite