Restricții la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Credincioșii trebuie să știe că ar putea fi legitimați

6 octombrie 2020, 18:31

Mihai Miclea este din Ploieşti și spune că a decis să plece spre Iaşi imediat după ce au fost anunţate restricțiile legate de pelerinaj. Ca el au făcut mulți credincioși din afara județului care au vrut să atingă racla cu sfintele moaşte și în acest an.

Autorităţile locale caută soluţii să aplice deciziile luate la București, la guvern. Politiştii ar urma să verifice actele pelerinilor la intrările în oraş şi în preajma Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Dar reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susțin că nu pot legitima oamenii care se vor aşeza la rând și au decis să nu scoată din catedrală racla cu moaştele Sfintei Parascheva pe 8 octombrie. Dacă totuși vor veni mulți ieșeni să se închine vor duce racla în curtea lăcașului de cult. Riscuri sunt în orice variantă, spune conducerea DSP.

În jur de 200 de persoane stăteau la rând la amiază câteva zeci de minute să ajungă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Sunt preoți la intrare, care-i ghidează pe pelerini, și alții care supraveghează tot rândul și-i îndeamnă pe oameni să păstreze distanța intre ei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite