Restricții dure în mai multe localități din țară. Masca, obligatorie și pe stradă

24 septembrie 2021, 18:19

Nu se mai intră și nu se mai iese din Șeica Mică din județul Sibiu decât cu declarație pe propria răspundere. Aici este carantină pentru că e una dintre localitățile cu cea mai mare incidență de Covid din țară. De două săptămâni se aplică restricțiiile dure, incidența a mai scăzut, dar nu suficient.

Restricții și în județul Vâlcea, pentru locuitorii din Horezu și Băile Govora. Și aici incidența a urcat peste 6 la mie. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţelor după ora 20.00. Cu excepții: în interes profesional, pentru urgențe medicale și achiziționarea de medicamente sau pentru îngrijirea copiilor şi a bătrânilor. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în localităţile aflate în scenariul roşu – Pietrari, Mălaia, Vaideeni, Băile Govora şi Horezu.

Primarul din Horezu spune că numărul îmbolnăvirilor a început să crească după ce mai mulţi localnici s-au întors dintr-un pelerinaj cu autocarul la mănăstirile din Moldova.

În localitățile în care incidența cazurilor de Covid a depășit 6 la mie, elevii vor învăța, de săptămâna viitoare, online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite