Restricții dure decise de tot mai multe guverne pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Carantină strictă în Olanda timp de 5 săptămâni. Ultima noapte de distracție la Londra

16 decembrie 2020, 15:12

Olanda s-a oprit în loc și a intrat în carantină dură vreme de 5 săptămâni.

S-au închis toate activitățile, de la grădinițe și școli până la magazine și muzee.

Olandezilor li se recomandă ca de sărbători să rămână acasă și să primească maximum două persoane pe zi.

Și germanii au fost aseară în număr mare în magazine, pentru că de astăzi țara a intrat în carantină națională până pe 10 ianuarie.

Rămân deschise doar farmacii, magazine alimentare și bănci.

Am ieşit să cumpărăm cadouri de Crăciun, dar nu am mai găsit decât decoraţiuni şi hârtie de împachetat. Cele mai multe produse erau deja vândute„.

Și francezii au oprit munca mai devreme, ca să le permită angajaților să ajungă la timp acasă. Acolo a început carantina de noapte, cu restricții de circulație de la ora 20.00 până la 06.00.

Deplasările sunt interzise în acest interval, cu excepția celor care fac dovada unui motiv întemeiat, cum ar fi mersul la serviciu, o urgență medicală sau un apropiat care are nevoie de ajutor.

La Londra a fost aseară ultima noapte de distracție, pentru că de astăzi capitala Regatului și mai multe comitate din împrejurimi intră în cel mai ridicat nivel de restricții – se închid toate locurile de socializare și instituțiile de cultură. În sudul Angliei, a fost descoperită și o mutație a coronavirusului, dar autoritățile dau asigurări că nu este un motiv de îngrijorare.

Liderii celor 4 state ale Regatului Unit urmează să decidă astăzi și ce se întâmplă de Crăciun, după ce experții medicali au criticat planul guvernului de a permite o relaxare a regulilor de călătorie și a numărului de persoane din gospodării care se pot întâlni pentru a facilita sărbătorile în familie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite