Restricții de circulație în Capitală, în intervalul 13.30 – 22.00, pentru organizarea mai multor mitinguri și evenimente

8 iunie 2018, 19:32

Marșul Normalității, așa cum îl numesc cei care luptă pentru apărarea valorilor tradiționale, începe la 13.30.

Oamenii se vor strânge în Piața Victoriei, apoi vor pleca în marș până în Dealul Patriarhiei, prin Piața Romană și Splaiul Independenței. Pe tot acest traseu vor fi restricții rutiere. Poliția va monitoriza marșul de pe stradă și din aer.

Ca să evite incidentele între cei care participă la Marșul Normalității și comunitatea gay, Marșul Diversității a fost programat mai târziu, pentru 17.45.

Comunitatea LGBT o să plece în marș tot din Piața Victoriei, pe Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta până la Universitate.

La Primăria Capitalei a fost azi comandament de urgență, fiindcă autoritățile vor să fie sigure că membrii celor două grupuri nu se vor aștepta pe traseu și nu vor fi violențe.

Măsuri de siguranță în fața Guvernului

În Piața Victoriei, pregătirile sunt însă în toi pentru marele miting împotriva abuzurilor anunțat de PSD pentru ora 20.00. Liderii vor urca pe o scenă și vor susține discursuri.

Social-democrații vor să dea un semnal că partidul este puternic și că sunt împotriva abuzurilor în justiție, aceasta este tematica anunțată.

Muncitorii taie iarba și vopsesc gardul din fața Guvernului, iar parcarea a fost închisă de ieri.

Polițiștii au anunțat că în Piața Victoriei nu se va putea intra mâine din Bulevardul Ion Mihalache, Șoseaua Nicolae Titulescu și Strada Buzești.

Vor fi restricții și pe alte artere din jurul clădirii Executivului.

Au fost însă mesaje pe rețelele de socializare prin care oamenii au susținut că sunt forțați să participe la acest miting, chiar șantajați și amenințați că și-ar putea pierde locul de muncă. Însă liderii social-democrați dezmint toate aceste informații.

Inițial, susținătorii mișcărilor Rezist și Corupția ucide au anunțat că vor veni și ei în Piața Victoriei mâine seară, apoi au scris pe rețelele de socializare că vor ieși în stradă duminică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite