Restricții: De astăzi ieșim din case după ora 22.00 doar cu declarație pe proprie răspundere

23 martie 2020, 07:20

Încă de aseară, pe străzile din Capitală, autoritățile i-au avertizat pe bucureșteni prin megafoane să rămână în case pe timpul nopții.

Conform prevederilor ordonanței, cetățenilor li se recomandă să nu părăsească locuința în timpul zilei decât pentru aprovizionare curentă sau pentru deplasarea la serviciu, în situația în care nu pot lucra de la domiciliu.

De astăzi, cetățenii nu mai au voie să umble în grupuri formate din mai mult de trei persoane, iar noaptea, între ora 22.00 și 6.00 dimineața pot ieși din casă doar dacă au completată o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la serviciu.

Verificările pe stradă în timpul nopţii vor fi făcute de polițişti, jandarmi şi de cei de la Poliţia Locală, iar cetăţenii trebuie să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, în care justifice motivul deplasării.

Persoanele care încalcă prevederile ordonanței, după ora 22.00 și nu au asupra lor documentele care să dovedească necesitatea ieșirii din casă, riscă amenzi de la 100 la 5.000 de lei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă