Restaurarea Arcului de Triumf va costa 31 milioane lei

8 februarie 2012, 16:58

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Primăria Capitalei au semnat astăzi un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), iar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că elaborarea documentaţiei a întârziat semnarea contractului şi că procedurile de acces la fondurile europene trebuie simplificate.

“După trei ani şi jumătate reuşim… Am avut şi noi derapajele noastre, mă refer la alcătuirea documentaţiei. A durat foarte mult şi poate că e un prilej să spunem că cineva trebuie să revizuiască totuşi, pentru că şuturile tot noi le luăm şi ni se spune că nu facem absorbţie”, a mai spus Oprescu.

Investiţia în restaurarea Arcului de Triumf va fi de 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile. „Dorim ca această lucrare să dureze cât mai puţin. Ambiţia mea este ca la 1 decembrie să se defileze pe acolo”, a precizat Oprescu.

Alte proiecte de modernizare urbanistică

Tot azi au fost semnate contractele de finanţare pentru alte două proiecte, care vizează modernizarea urbanistică a zonei cuprinse între Bd. Iuliu Maniu, Şos. Virtuţii, Aleea Politehnicii şi Aleea Cetăţuia (din cartierul Militari). Acordurile au fost semnate de ministrul Dezvoltării şi primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.

Proiectul Modernizare urbanistică: străzi, trotuare, parcări în cartierul Militari, zona 1 urmăreşte, printre altele, dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii stradale din zonă, trotuare, alei, parcări şi alte lucrări edilitare şi reabilitarea şi/sau modernizarea carosabilului. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de peste 31.8 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 23.2 milioane lei.

Mare parte din fonduri sunt nerambursabile

Prin proiectul Modernizare urbanistică: spaţii verzi în cartierul Militari, zona 1 se vor realiza lucrări de reabilitare şi modernizare a unor alei pietonale şi amenajarea unor spaţii de zonă verde. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de peste 21 milioane lei”, potrivit MDRT.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat până luni 2.605 contracte de finanţare prin POR, în valoare de 4,967 miliarde de euro. Valoarea plăţilor efectuate de minister prin POR este de 1,094 miliarde euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă